Youp van ’t Hek over Engelse Flappie: “Heel grappig”

0

Cabaretier Youp van ’t Hek schreef 43 jaar geleden het inmiddels beroemde liedje Flappie. En eergisteren plaatste de Amerikaanse muzikant Todd Rundgren zijn vertaling van het nummer. In het Oog op NPO Radio 1 vertelt Van ’t Hek: “Het is ook heel grappig. Het is ook grappig dat het nummer zo lang al leeft.”

De cover van Rundgren blijft dichtbij het origineel van Van ’t Hek. De tekst is bijna letterlijk vertaald en Rundgren behoudt de melodie en de emotie van het nummer. Het enigszins duistere liedje gaat over het lievelingskonijn van Youp, dat wordt opgediend tijdens het kerstdiner. Ook op Twitter reageert Van ’t Hek enthousiast: “Eindelijk vertaald!”

Todd Rundgren- Flappie

Oudejaarsconference Youp van ’t Hek

Op het moment zit Van ’t Hek nog middenin de onderhandelingen voor zijn oudejaarsconference Korrel Zout. Hij hoopt dat hij de voorstelling mag spelen voor meer dan 30 mensen in de zaal. Dat voorstel ligt nog bij de Veiligheidsregio.

Share.